пятница, 27 апреля 2012 г.

Назва 

Зустріч з Полтавською галушкою

Основний та другорядні навчальні предмети

Основний предмет: трудове навчання
Другорядні: українська література, музичне мистецтво, художня культура, історія, біологія, хімія, математика

Навчальна тема

Загальні відомості про українську національну кухню. Технологія приготування страв з борошна. Проектування та приготування страв. Презентація та оцінювання результатів проектної діяльності.

Вік учнів, клас

7 клас, 12-13 років

Стислий опис проекту

Учні, виконуючи проект протягом 3 тижнів учні продемонструють знання в області впливу праці на розвиток особистості, навчаться виконувати різні види робіт: готувати страви з борошна (галушка) створювати і обговорювати мультимедійні презентації, інформаційні листки

План

План навчального проекту
План впровадження проекту

Навчальні цілі

Навчитись готувати страву з борошна (галушка).
Дослідити історію Полтавської галушки та місце і роль її у житті Полтавського регіону, створенні позитивного іміджу держави Україна.
Сформувати та розвинути навички збирання даних різними способами.
Навчити учнів з’ясовувати ознаки, за якими можна знайти відмінності та схожість у способах виготовлення кінцевого продукту, які вони відшукували.
Формувати в учнів початкові уміння аналізувати умови приготування страви галушка.
Навчити початковим навичкам планувати, досліджувати, аналізувати та писати звіти  щодо проведених експериментів.
Учні обдумуватимуть інформацію, зібрану з різних джерел: з’ясовуватимуть ознаки, що дозволяють віднести ту чи іншу інформацію до такої, що відповідає поставленому завданню.
При отриманні інформації (даних) розвинути та вдосконалити навички збирання кількома способами, аналізу, впорядкування, осмислення та опрацювання відомостей про: види галушок; інгредієнти, з яких готується галушка; рецепти приготування страви «галушка»;
Досліджуючи види борошна та визначаючи оптимальний вид для найкращого приготування галушки навчитись аналізувати властивості харчових продуктів та розвинути навички робити правильні висновки.
Розвинути в учнів навички створення презентацію з схемами та зображеннями на основі зібраної інформації за проектом.
При використанні учнями ресурсів інтернету досягти вміння критично мислити, розвитку комунікативних навичок, стати інформаційно та медіа грамотними, набіти розвнених навичок володіння ІКТ.

Опис оцінювання

На початку навчального проекту
Під час роботи
По завершенню проекту

Діяльність учнів

 

Відомості про автора

Олександр Тимчук

Фах, навчальний предмет

Полтавський державний педагогічний інститут , 

вч. трудового навчання

Навчальний заклад: Полтавський ОІППО, методист

Місто: Полтава

Контактні дані

poippo2012@gmail.com, multimedia2006@meta.ua

0501789769

Відомості про тренінг

Дати проведення тренінгу: 23 - 28 квітня 2012 р.

Місце проведення тренінгу:  

м. Київ, Університет менеджменту освіти


Тренери

Cаражинська Наталія Анатоліївна
Манько Надія Миколаївна

Комментариев нет:

Отправить комментарий